You are currently viewing Rast u ljubavi

Rast u ljubavi

Kako definisati pravu ljubav između muškarca i žene? Oni se prihvataju onakvi kakvi jesu. Oboje znaju, oni su jedno od drugog različiti. Muškarac i žena su totalno različiti.

Ovde možemo da istražimo šta znači rast. Rast znači, primam nešto novo u sebe. Nešto drugo će biti deo mene. Tako rastem. Tako rastem takođe u jednom odnosu, utoliko što drugog primim onakovog kakav jeste. Ako ga tako primim, on je deo mene i ja sam deo njega.

Slike ljubavi

Parovi se različito odnose prema ljubavi. Neki biraju komotnu ljubav. Oni stoje na obali reke s jednim stavom o ljubavi, a reka ljubavi teče pokraj njih dalje.

Drugi nemaju nikakav pravila o ljubavi. Oni skoče u reku ljubavu i uče plivajući. Odjednom ih reka ponese. Ta ljubav dođe tiho na cilje.

Mnogi parovi stoje na suprotnim obalama i posmatraju se sa svojim stavovima o ljubavi. Zajedno dođu samo ako oboje skoče u reku. Tda mogu držati jedno drugo da ih reka nosi sigurnije.

To su samo slike. Istnska ljubav mnogo je biše od toga.

Ako ga prihvatam onakvog kakav jeste, ako se prepustim ljubavi prema njemu, ako prihvatanje pređe od glave u nastojanje duše, on oseća to nastojanje prihvatanja i odgovara na njega svojim nastojanjem. Ako se njegovo nastojanje poklpi sa mojim nastojanjem, on će biti za mene duboko u duši onakav kakav jeste, onakav drugačiji od mene i kroz to nastojanje biće bogatiji.